Presentatie
 

 

NEWS : Onze niewe planen

Ontwerp 1 (oud ontwerp "riviermondingen) : Aral - Eiland Ferdinandea

Ontwerp 2 (oud ontwerp "micrométéoriten") : Magnetische afwijkingen van zuid atlantisch

Schrijf je gratis in op onze mailing-lijst :

Je Email: met SQLFusion

De leerlingen van de groep Eduproba van Floreffe hadden als onderwerp de studie van de klimaatschommelingen op de waterpeilen in de riviermondingen en de localisatie in de ruimte van de micrometeorieten. Twee jaar geleden is hun avontuur begonnen toen ze uitverkoren werden om hun werk te realiseren met behulp van de belgische sateliet PROBA, medegefinancierd door de openbare diensten en in het bijzonder door de SSTC (wetenschappen, technische en kulturele dienst). Het ontwerp van de sateliet werd gegeven aan de vlaamse onderneming VERHAERT belast met het toezcht op het ontwerp.

Jammergenoeg is de gevoeligheidsmeter van de micrometeoriten onbruikbaar tengevolge van storende achtergrondgeluiden, dus één van de twee ontwerpen valt in het water. Langs de andere kant de groep "riviermondingen" verandert van kaap. Inderdaad de klimaatsomstandigheden die toegeslagen zijn op de doeleinden waren niet gunstig voor een goede beeldopname en dus een goede analyse.

Het is dus met volle moed en zelfverloochening dat de groep Floreffe Ruimte besloten heeft terug te komen met nieuwe ontwerpen in opbouw. De heer Sougnez is trouwens zelf naar de zetel van de SSTC in Brusse geweest om een groen licht te krijgen voor een nieuw ontwerp. De verantwoordelijken van SSTC hebben "ja" geantwoord op al zijn aanvragen.

Wij wahcten nu op de aanvaarding door de SSTC betreffende de precieze ontwerpen van onze nieuwe opzoekingegn. Wij zullen u op de hoogte houden van de lancering van de nieuwe projecten, aboneert U op onze mailing-lijst indien het nog niet is gebeurd.

Wij danken U voor Uw trouw en uw steun aan onze groep.


 

Presentatie | Resultaten | Contacten | Forum | Sponsors | Links
 
Vertaald door Mariette Bruynooghe ------------------------------------------------------------- Hébergé par Astropof inc.