Internationale Wetenschapstentoonstelling in Grenoble 2001


Dank zij onze heel goede rangschikking in de Wetenschapstentoonstelling
van Brussel 2001, werden we uitgenodigd deel te nemen aan de Internationale Wetenschapstentoonstelling die dit jaar plaatsvond in Grenoble (Frankrijk).

Wegens plaatsgebrek zijn er slechts vier van ons kunnen vertrekken.
We zijn op 8 juli met de bus vanuit Brussel vertrokken naar Grenoble. Tien tot twaalf uur rijden die de moeite waard waren. In Grenoble verzamelden zich meer dan 1400 jongeren uit 62 landen (België, Frankrijk, Mexico, China, Slovakije, Tsechje, Kameroen, Argentinië, enz...enz...) met veel culturele en taalkundige uitwisselingen als gevolg.

Tijdens de voormiddagen bezochten we enkele musea, zwommen we
in een wondermooi meer (blijkbaar een warmwaterbron want de temperatuur
van het water was 27°C en die van de lucht 22°C). We bezochten ook de stad Grenoble
en zijn burcht.
Onze zwemplaats :Grenoble gezien vanop de Bastille : Het museum "La Houille Blanche"
(een van onze museumbezoeken) :

Onze namiddagen werden gewijd aan de uitleg van ons ontwerp aan
het Franse publiek (en soms zelfs internationaal). Het moeilijkste was het ontwerp
uit te leggen nu eens in het frans en dan weer in het engels (en soms de twee terzelfdertijd!)

Hier onze stand (mooi nietwaar ?) :Onze avonden waren ook druk bezet. Gedurende de eerste avonden moesten we een klein stukje opstellen waarin we België voorstelden (No Comment). Vervolgens hebben we verschillende avonden deelgenomen aan samenkomsten georganiseerd door de ESI terwijl we het spektakel voor de voorstelling van België op punt stelden.Ons 1 week durend verblijf is voorbij gevlogen. Wij houden er een fantastisch souvenir aan over.
Daar zijn vriendschapsbanden gesmeed, niet alleen tussen de Belgische jongeren onderling, maar ook tussen jongeren van verschillende nationaliteiten ! Zelfs vandaag nog hebben wij contact met jongeren van overal ter wereld !


van links naar rechts : Marie Laurence*, Daisy, Marie, Julie*, Miguel*, Christophe*. (*maken deel uit
van het micro-meteorieten project”)


Tijdens onze wandeling in de bergen konden we ook kennis maken met vele mensen (op de foto zie je hen met wie we onze dag in de regio La Grande Chartreuse; gedeeld hebben)

Onze goede vrienden van Réunion die ons een formidabele week
vol vreugde en plezier bezorgd hebben :

Miguel*, Laurent, Aurélie (Lili), Gaelle (Sounouk), Julie*, Marie-Laurence*, Christopher*). (* maken deel uit van het project)


Als je ook foto's hebt van de Internationale Wetenschapstentoonstelling, zou het leuk zijn ze naar ons door te sturen (al dan niet digitaal). Zelfs al wil je ze niet publiceren op de site toon ze ons toch maar. Als je zelf een site hebt, aarzel dan niet ons het adres te geven en je in te schrijven bij onze links !


Presentatie | Resultaten | Contacten | Forum | Sponsors | Links
 
Vertaald door Mariette Bruynooghe ------------------------------------------------------------- Hébergé par Astropof inc.