Konferentie van Pierre-Emmanuel Paulis

In het hart van de provincie Namen, het Semenarie van Floreffe, waren een vijftigtal personen samengekomen on de conferentie van Pierre-Emmanuel Paulis (zie Tania),die we ontmoet hebben tijdens onze stage in het Euro Space Center, bij te wonen. Onder deze personen bevond zich Mr. Oleg Venskovsky, directeur van het ruimtecenter in de Oekraine, die we hier nogmaals willen bedanken voor zijn aanwezigheid.

Teneinde de laatste technische voorbereidingen te doen, stelde een deel van de groep Floreffe ruimte zijn ontwerpen voor, alsmede de onderzoeken die reeds uitgevoerd waren. En hier nog een meer op hun actief, (en we hopen dat het niet de laatste zal zijn) :

Deze manifestatie is samengesteld uit 2 delen :

De eerste is gewijd aan de dans van de amerikaanse navetten in de ruimte en laat ons toe de lancering van een ruimtetuig bij te wonen alsof we terplaatse waren, vanop de basis van Cap Kennedy Center , beter gekend onder de naam van Cap Canaveral.

Het tweede luik van de avons was de ontdekking van de cosmodroom in Baikonour (Kazakstan) uitzonderlijk bezocht door onze vriend uit de ruimte. We hebben de ondergrond van het schietterein kunnen bezoeken.. een exht doolhof van 20meter onder de grond waar zich de ganse uitrusting bevind voor de lancering van "SEMYORKA" (russisch ruimtetuig) onveranderd gebleven
sinds de lancering van Youri Gagarine, de eeerste mens die zich in de omwenteling van de ruimte
bevond (16 toeren). Veertig jaar na dit experiment is het nu de beurt aan Claudie Haign§re, die
we hebben kunnen volgen tot in de capsule Soyouz die haar meenam tot in het Internationaal
Ruimtecenter waar ze Tania terugzag, de beroemde heldin van onze konferencier in oktober 2001.

Ziezo het is nu 23.30 en de spreekbeurt is teneinde. We bedanken nogmaals de vijftigtal personen die zich verplaatst hebben om deze konferentie bij te wonen en deelgenomen hebben aan het voortzetten van onze groep en aan degenen die deelgenomen hebben stellen wij voor hun entoesiasme door te geven aan anderen via het forum van de site.

 

 

 

Presentatie | Resultaten | Contacten | Forum | Sponsors | Links
 
Vertaald door Mariette Bruynooghe ------------------------------------------------------------- Hébergé par Astropof inc.